Υπερυψωμένο κρεβάτι από μπετόν: Απλή κατασκευή για κήπους

Cattle Panel Trellis DIY: Εύκολη και ανθεκτική υποστήριξη φυτών

Κατασκευή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου γίνονται όλο και πιο δημοφιλή αυτές τις μέρες. Προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο καλλιέργειας φυτών, φρούτων και λαχανικών χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για ζιζάνια, παράσιτα ή κακή ποιότητα εδάφους.

Ωστόσο, η κατασκευή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού κήπου μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία, ειδικά αν δεν έχετε εμπειρία στην κατασκευή. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας παρουσιάσουμε τα οφέλη της κατασκευής ενός υπερυψωμένου κρεβατιού κήπου χρησιμοποιώντας τσιμεντόλιθους καθώς και θα παρέχουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για το πώς να το φτιάξετε μόνοι σας.

Αυτή η μέθοδος όχι μόνο είναι απλή και προσιτή, αλλά είναι επίσης ιδανική για όσους θέλουν να δημιουργήσουν έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο κήπου χωρίς να σπάσουν τα χρήματα. Θα καλύψουμε τα πάντα, από την επιλογή της σωστής τοποθεσίας, την επιλογή των σωστών υλικών, την προετοιμασία του εδάφους, την κατασκευή του κρεβατιού και τη φύτευση των αγαπημένων σας φυτών!

1. Γιατί να επιλέξετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από τσιμεντόλιθους για τον κήπο σας;

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε έναν κήπο ή να επεκτείνετε τον υπάρχοντα κήπο σας, ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από τσιμεντόλιθους μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η επιλογή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους είναι μια έξυπνη επιλογή για τον κήπο σας.

Πρώτον, οι τσιμεντόλιθοι είναι πολύ προσιτές και εύκολα προσβάσιμοι. Μπορούν να αγοραστούν στα περισσότερα καταστήματα οικιακών βελτιώσεων και είναι σχετικά φθηνά σε σύγκριση με άλλα οικοδομικά υλικά. Αυτό καθιστά την κατασκευή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους μια προσιτή επιλογή για κηπουρούς με χαμηλό προϋπολογισμό.

Δεύτερον, οι τσιμεντόλιθοι είναι πολύ ανθεκτικοί και μακράς διαρκείας. Είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και δεν σαπίζουν ή φθαρούν όπως το ξύλο. Αυτό σημαίνει ότι το υπερυψωμένο κρεβάτι σας από τσιμεντόλιθους θα διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια, δίνοντάς σας μεγάλη απόδοση της επένδυσής σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους είναι ότι παρέχει εξαιρετική αποστράγγιση για τα φυτά σας. Τα κενά μεταξύ των τεμαχίων επιτρέπουν την αποστράγγιση του υπερβολικού νερού, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει τη σήψη των ριζών και άλλες ασθένειες των φυτών.

Τέλος, ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από τσιμεντόλιθο μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο χώρο. Μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε μέγεθος ή σχήμα, καθιστώντας τα μια ευέλικτη επιλογή για κήπους όλων των μεγεθών.

Συνολικά, η επιλογή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους για τον κήπο σας είναι μια έξυπνη επιλογή που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην κηπουρική σας εμπειρία.

2. Οφέλη από υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους

Αν ψάχνετε για έναν εύκολο, οικονομικό και μοναδικό τρόπο για να προσθέσετε λίγο χρώμα και ζωή στον κήπο σας, τότε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από τσιμεντόλιθο είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η κατασκευή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εδώ είναι μόνο μερικά:

1. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθο είναι προσιτά.

2. Τα ανυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους είναι εύκολο να κατασκευαστούν.

3. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους είναι ανθεκτικά.

4. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους είναι μοναδικά.

5. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από μπετόν είναι πολύχρωμα.

6. Τα ανυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους προσαρμόζονται.

7. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους είναι διασκεδαστικά.

8. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

9. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους είναι ευέλικτα.

10. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους είναι τέλεια για κάθε κήπο.

3. Επιλέγοντας τη σωστή τοποθεσία για το υπερυψωμένο κρεβάτι σας

Όταν επιλέγετε μια τοποθεσία για το υπερυψωμένο κρεβάτι σας, θα θελήσετε να λάβετε υπόψη την έκθεση στον ήλιο, την έκθεση στον άνεμο και τον τύπο του εδάφους.

Όταν χτίζετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας, θα χρειαστείτε μια στιβαρή βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιμεντόλιθο, τούβλα ή ακόμα και ξύλινο σκελετό. Θα χρειαστείτε επίσης μια επίπεδη επιφάνεια και ένα φτυάρι.

Για να φτιάξετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας, σκάψτε πρώτα μια τρύπα διπλάσια από το κρεβάτι σας. Βεβαιωθείτε ότι η τρύπα είναι αρκετά βαθιά, ώστε το κρεβάτι να μπορεί να κάθεται σταθερά στο χώμα και να είναι αρκετά φαρδιά ώστε να ταιριάζει στο πλαίσιο του υπερυψωμένου κρεβατιού σας.

Στη συνέχεια, χτίστε το πλαίσιο του κρεβατιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλεία, τσιμεντόλιθο ή τούβλα. Θα χρειαστείτε μια επίπεδη επιφάνεια και ένα φτυάρι για να το κάνετε αυτό.

Μόλις χτιστεί το πλαίσιο, γεμίστε την τρύπα με το χώμα που θα χρησιμοποιήσετε για το υπερυψωμένο κρεβάτι σας. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι επίπεδο και σταθερό.

Στη συνέχεια, βάλτε το κρεβάτι στο χώμα και πιέστε τα πλαϊνά του κρεβατιού προς τα κάτω ώστε να είναι σταθερά στο χώμα.

Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες του κρεβατιού είναι οριζόντιες και πιέστε προς τα κάτω τα πλαϊνά του κρεβατιού για να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι είναι σταθερά στο χώμα.

Τέλος, προσθέστε περισσότερο χώμα εάν χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι είναι επίπεδο.

Τελείωσες! Συγχαρητήρια για το νέο σας υπερυψωμένο κρεβάτι!

4. Επιλέγοντας τα σωστά υλικά για το υπερυψωμένο κρεβάτι σας

Όσον αφορά την κατασκευή κήπων, υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Το πρώτο είναι να αποφασίσετε για τον τύπο του υπερυψωμένου κρεβατιού που θα θέλατε να χτίσετε. Αυτό θα καθορίσει τα υλικά που θα χρειαστείτε.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι υπερυψωμένων κρεβατιών: τσιμεντόλιθος, παραδοσιακός ξύλινος σκελετός και υβριδικός σκελετός.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους είναι τα πιο προσιτά και απλούστερα στην κατασκευή. Κατασκευάζονται από τσιμεντόλιθους που τρυπούνται και στη συνέχεια τοποθετούνται στο έδαφος. Αυτός ο τύπος κρεβατιού είναι καλύτερος για μικρούς κήπους ή χώρους που δεν χρειάζονται πολλή υποστήριξη.

Τα παραδοσιακά ξύλινα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι ο πιο δημοφιλής τύπος υπερυψωμένου κρεβατιού. Είναι κατασκευασμένα από μια σειρά ξύλινων κουφωμάτων που ενώνονται μεταξύ τους. Αυτός ο τύπος κρεβατιού είναι καλύτερος για μεγαλύτερους κήπους ή χώρους που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη.

Τα υβριδικά κουφώματα είναι ένας συνδυασμός τόσο από παραδοσιακό ξύλινο σκελετό όσο και από υπερυψωμένα κρεβάτια από τσιμεντόλιθους. Είναι κατασκευασμένα από μια σειρά ξύλινων κουφωμάτων που ενώνονται μεταξύ τους με μια σειρά από τσιμεντόλιθους. Αυτός ο τύπος κρεβατιού είναι καλύτερος για περιοχές που απαιτούν λίγη υποστήριξη και ευελιξία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια ποικιλία επιλογών όσον αφορά την επιλογή των σωστών υλικών για το υπερυψωμένο κρεβάτι σας. Επιλέξτε τον τύπο υπερυψωμένου κρεβατιού που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

5. Χτίζοντας τη βάση του υπερυψωμένου κρεβατιού σας

Η κατασκευή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την κηπουρική. Είναι απλό στην κατασκευή, προσιτό και μπορεί να φιλοξενήσει μια ποικιλία φυτών.

Για να φτιάξετε το κρεβάτι σας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

– 1 τσιμεντόλιθο

– 1 μυστρί

– 1 καρότσι

– 1 φτυάρι

– 1 επίπεδο

Για να στρώσετε το κρεβάτι, εντοπίστε πρώτα ένα σημείο στην αυλή σας όπου θέλετε να είναι το κρεβάτι σας. Το μπλοκ πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 16 ίντσες και πλάτος τουλάχιστον 36 ίντσες. Κόψτε μια τρύπα στο κέντρο του μπλοκ μεγαλύτερη από το μπλοκ.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μυστρί για να κάνετε μια κοιλότητα στο κέντρο του μπλοκ. Αυτή θα είναι η περιοχή φύτευσης σας.

Τώρα, γεμίστε το μπλοκ με χώμα και ανακατέψτε το καλά. Προσθέστε νερό μέχρι το χώμα να είναι υγρό αλλά όχι υγρό.

Συσκευάστε το χώμα σταθερά γύρω από τις άκρες της τρύπας.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μπλοκ στο πλάι στο έδαφος. Χρησιμοποιήστε το καρότσι για να τοποθετήσετε το μπλοκ μέσα στην τρύπα έτσι ώστε η κορυφή του μπλοκ να είναι στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος.

Τώρα, χρησιμοποιήστε το φτυάρι για να σκάψετε μια τρύπα γύρω από το μπλοκ. Το βάθος της οπής πρέπει να είναι το ίδιο με το βάθος του μπλοκ.

Τέλος, γεμίστε την τρύπα με νερό και αφήστε το μπλοκ να καθίσει μέσα στην τρύπα. Είστε έτοιμοι να φυτέψετε!

6. Χτίζοντας τους τοίχους του υπερυψωμένου κρεβατιού σας

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή του υπερυψωμένου κρεβατιού σας είναι να χτίσετε τους τοίχους. Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό και ο καθένας θα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος κατασκευής των τοίχων είναι με τσιμεντόλιθους. Τα μπλοκ είναι ένας απλός και προσιτός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν στιβαρό και ισχυρό τοίχο που θα διαρκέσει για χρόνια. Τα μπλοκ είναι εύκολο να εργαστούν και μπορούν εύκολα να συναρμολογηθούν, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους.

Τα μπλοκ έχουν επίσης ένα μειονέκτημα: μπορεί να είναι βαριά. Εάν σχεδιάζετε να φτιάξετε ένα μεγάλο υπερυψωμένο κρεβάτι, η χρήση μπλοκ μπορεί να είναι πολύ βαριά για να το χειριστείτε. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε συρμάτινο πλέγμα. Το συρμάτινο πλέγμα είναι λίγο πιο ακριβό από τα μπλοκ αλλά είναι επίσης πολύ πιο ανθεκτικό. Είναι επίσης λίγο πιο εύκολο να δουλέψεις, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για πιο έμπειρους κατασκευαστές.

7. Γεμίζοντας το υπερυψωμένο κρεβάτι σας με χώμα και λίπασμα

Το να γεμίσετε το υπερυψωμένο κρεβάτι σας με χώμα και λίπασμα είναι το πιο συναρπαστικό μέρος της διαδικασίας. Έχετε κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για να χτίσετε το υπερυψωμένο κρεβάτι και τώρα μπορείτε να το δείτε να ζωντανεύει με χώμα και φυτά. Πριν ξεκινήσετε να γεμίζετε το υπερυψωμένο κρεβάτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώμα και λίπασμα για να το γεμίσετε μέχρι την κορυφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα φυτικού εδάφους, κομπόστ και τύρφη για καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν έχετε ένα μεγάλο υπερυψωμένο κρεβάτι, σκεφτείτε να ζητήσετε από μια υπηρεσία παράδοσης χώματος να φέρει το χώμα και το λίπασμα για εσάς. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε υψηλής ποιότητας χώμα και λίπασμα για τον κήπο σας.

Ξεκινήστε γεμίζοντας το υπερυψωμένο κρεβάτι με ένα στρώμα φυτικού εδάφους, περίπου 6-8 ίντσες βάθος. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα στρώμα κομπόστ πάνω από το χώμα, περίπου 2-3 ​​ίντσες βάθος. Συνεχίστε να στρώνετε χώμα και κομπόστ μέχρι να γεμίσει το υπερυψωμένο κρεβάτι μέχρι την κορυφή.

Μόλις το υπερυψωμένο κρεβάτι σας γεμίσει με χώμα και λίπασμα, ήρθε η ώρα να φυτέψετε τον κήπο σας. Επιλέξτε φυτά που είναι κατάλληλα για τη θέση του υπερυψωμένου κρεβατιού σας και την ποσότητα του ηλιακού φωτός που δέχεται. Με λίγη φροντίδα και προσοχή, ο υπερυψωμένος κήπος σας θα ευδοκιμήσει και θα σας προσφέρει φρέσκα λαχανικά και βότανα όλη την εποχή.

8. Φύτευση και συντήρηση του υπερυψωμένου κήπου σας

Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε μερικά από τα βασικά της κηπουρικής, συμπεριλαμβανομένων των πλεονεκτημάτων της κατασκευής ενός υπερυψωμένου κήπου. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι ένας ελκυστικός και αποτελεσματικός τρόπος για τον κήπο και είναι ιδιαίτερα ευεργετικοί σε περιοχές όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Για να κατασκευάσετε έναν υπερυψωμένο κήπο, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο κομμάτι τσιμεντόλιθου, ένα στύλο και λίγο δάπεδο ή στιβαρή ξυλεία. Θα χρειαστείτε επίσης ένα επίπεδο, ένα πριόνι και ένα σφυρί. Τα βήματα που απαιτούνται για την κατασκευή ενός υπερυψωμένου κήπου είναι τα εξής:

1. Ανοίξτε μια τρύπα στο έδαφος αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το τσιμεντόλιθο.

2. Τοποθετήστε το τσιμεντόλιθο στην τρύπα και βεβαιωθείτε ότι είναι επίπεδο.

3. Βιδώστε τις βίδες στο τσιμεντόλιθο σε διαστήματα 2-3 ποδιών, χρησιμοποιώντας ένα σφυρί και ένα πριόνι.

4. Κρεμάστε το σετ στύλου πάνω από το επάνω μέρος του τσιμεντόλιθου και στερεώστε το δάπεδο ή το ξύλο στο σετ στύλου.

5. Ποτίστε τον κήπο και λιπάνετε όσο χρειάζεται.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη φύτευση! Ο κήπος με υπερυψωμένο κρεβάτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα της εργασίας που πρέπει να κάνετε στον κήπο σας και είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον κήπο.

Κατασκευάζοντας έναν υπερυψωμένο κήπο, θα μπορείτε να καλλιεργήσετε μεγαλύτερη ποικιλία φυτών και θα μπορείτε επίσης να συγκομίζετε πιο εύκολα τις καλλιέργειές σας. Εάν ενδιαφέρεστε να φτιάξετε έναν υπερυψωμένο κήπο, τότε αυτός ο οδηγός είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

9. Συμβουλές για να κρατάτε μακριά τα παράσιτα και τα ζιζάνια

Η κατασκευή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους είναι ένας εξαιρετικός τρόπος στον κήπο και μπορεί να γίνει με απλά εργαλεία και υλικά. Το να κρατάτε μακριά τα παράσιτα και τα ζιζάνια είναι ένα κρίσιμο μέρος της επιτυχημένης κατασκευής κήπου και ακολουθώντας αυτές τις λίγες συμβουλές μπορεί να διασφαλιστεί ένας επιτυχημένος κήπος.

1. Επιλέξτε μια τοποθεσία με καλή αποστράγγιση

Ο ιστότοπός σας πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση, έτσι ώστε το νερό να ρέει γρήγορα μακριά από το κρεβάτι και μακριά από πιθανές περιοχές πλημμύρας. Μια τοποθεσία που δεν στραγγίζει καλά θα είναι δύσκολο να εργαστείτε και θα χρειαστεί πιο συχνό πότισμα.

2. Επιλέξτε έναν ιστότοπο που είναι επίπεδος

Ένας ιστότοπος που είναι επίπεδος θα είναι ευκολότερος να κατασκευαστεί και δεν θα χρειάζεται προσαρμογή κατά τη διαδικασία κατασκευής.

3. Επιλέξτε μια τοποθεσία που είναι καλά στραγγισμένη

Μια τοποθεσία που είναι καλά στραγγιζόμενη θα επιτρέψει στο νερό να ρέει γρήγορα και δεν θα συσσωρεύεται στην τοποθεσία.

4. Επιλέξτε έναν ιστότοπο που ταιριάζει στις ανάγκες σας

Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι κατάλληλος για τις ανάγκες σας, συμπεριλαμβανομένου του τύπου εδάφους, της έκθεσης στον ήλιο και της αποστράγγισης.

5. Επιλέξτε ένα στιβαρό υλικό

Το κρεβάτι σας θα πρέπει να είναι στιβαρό και να μπορεί να αντέξει το βάρος των φυτών και του εδάφους.

6. Προσυναρμολογήστε το κρεβάτι

Εάν είναι δυνατόν, είναι χρήσιμο να προσυναρμολογήσετε το κρεβάτι, ώστε να αποφύγετε πιθανούς πονοκεφάλους και σύγχυση κατά τη διαδικασία κατασκευής.

7. Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο

Η χρήση ενός επιπέδου κατά την κατασκευή του κρεβατιού σας θα διασφαλίσει ότι το κρεβάτι είναι επίπεδο και τα πλαϊνά είναι ίσια.

8. Χρησιμοποιήστε μια γραμμή επίπεδου

Η τοποθέτηση μιας επίπεδης γραμμής κατά μήκος της κορυφής του κρεβατιού θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το κρεβάτι είναι επίπεδο.

9. Χρησιμοποιήστε μυστρί

Η χρήση μιας σπάτουλας θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το χώμα και να δημιουργήσετε ένα επίπεδο κρεβάτι.

10. Χρησιμοποιήστε έναν εκσκαφέα οπίσθιας οπής

Η χρήση ενός εκσκαφέα οπίσθιας οπής θα σας βοηθήσει να σκάψετε στο χώμα και να δημιουργήσετε τη βάση για το κρεβάτι.

11. Χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι

Η χρήση ενός φτυαριού θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε τη βρωμιά και το χώμα γύρω από το κρεβάτι.

12. Χρησιμοποιήστε σκαπάνη

Η χρήση μιας σκαπάνης θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε το χώμα γύρω από το κρεβάτι.

13. Χρησιμοποιήστε τσουγκράνα

Η χρήση τσουγκράνας θα σας βοηθήσει να εξομαλύνετε το έδαφος γύρω από το κρεβάτι.

14. Χρησιμοποιήστε καρότσι

Η χρήση ενός καροτσιού θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε χώμα και χώμα γύρω από το κρεβάτι.

15. Χρησιμοποιήστε μια σμίλη

Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιώντας

10. Αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων με την κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτι

Η κηπουρική σε υπερυψωμένο κρεβάτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε φρέσκα λαχανικά χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία. Εάν είστε νέος σε αυτό το είδος κηπουρικής, ή ακόμα κι αν το κάνετε για λίγο, είναι πιθανό να υπάρχουν μερικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε. Σε αυτόν τον οδηγό, θα συζητήσουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και πώς να τα επιλύσουμε.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη συγκράτηση του νερού στον κήπο σας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε είναι το σύστημα αποχέτευσης. Βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες είναι αρκετά μεγάλοι, η περιοχή αποστράγγισης είναι μεγάλη και η περιοχή γύρω από τον κήπο είναι καλά συντηρημένη. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ένα στρώμα σκυροδέματος ή χαλίκι στο χώμα κάτω από τον κήπο σας για να συγκρατήσει το νερό και να αποτρέψει τη διαρροή του.

Εάν τα φυτά σας μαραίνονται ή πέφτουν, είναι πιθανό να έχετε υπερβολική υγρασία στο έδαφος. Μπορείτε να το διορθώσετε προσθέτοντας περισσότερη οργανική ύλη (όπως λίπασμα) στο έδαφος ή ποτίζοντας τα φυτά σας με ποτιστήρι αντί για λάστιχο.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με παράσιτα, το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε με τι είδους παράσιτα αντιμετωπίζετε. Τα φυτοφάρμακα δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση και ορισμένα παράσιτα μπορούν να εξαλειφθούν χωρίς κανένα είδος παρέμβασης. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε φυτοφάρμακα, φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα και να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την εκτροφή ενός κήπου και μερικές φορές ένα λάθος μπορεί να είναι δαπανηρό ή χρονοβόρο για να το αναιρέσετε.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάρτηση του ιστολογίου μας σχετικά με την κατασκευή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από τσιμεντόλιθους. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε με την κηπουρική και είναι απίστευτα προσιτός.

Έχουμε επισημάνει μερικές συμβουλές και κόλπα για να κάνουμε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ομαλή για εσάς. Ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα της κατασκευής του κήπου σας και ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να φτάσετε εκεί!

———————————

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *